Laxgratäng på Skelleftevis
4 portioner
Lax
700 g färsk lax
1 pkt riven Västerbottenost
salt
peppar
Skär laxen i tunna skivor på snedden.
Salta, peppra och fördela osten över skivorna.
Rulla ihop och lägg 4-5 laxrullar per person i en ugnfast form.
Guldmos
1 kg mandelpotatis
2 st äggulor
grädde
smör
salt
peppar
Koka potatisen mjuk och blanda sedan ihop allt med elvisp.
Spritsa runt laxrullarna.
Sås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 st fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl vitt vin
3 dl grädde
Gör en bottenredning på smör och mjöl.
Späd på med fiskbuljong, vin och grädde och låt koka några minuter.
Häll såsen över laxrullarna.
Gratinera i ugn i 225 grader tills moset fått färg (20-25 minuter).
Garnering
löjrom
hackad rödlök
dillvippor
limeklyftor
Den här verkar riktigt god....