Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
råsocker
(ev. smaksättning: rivet skal av 2 apelsiner, smält vitchoklad att doppa halva skorpan i, pistagenötter)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran.
Häll över i en bunke och låt svalna, rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna och sötmandeln.
Vänd ner detta i smöret och äggen.
Knäda degen och forma till tre längder på en plåt.
Strö över råsocker.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna en centimeter tjocka och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.