Focaccia

 
7 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
 
Smaksättning
10-12 svarta oliver
1/2 burk soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
rosmarin
flingsalt 
olivolja
 
Smaksättning
10-12 svarta oliver
2 schalottenlökar
1 mozzarella
1 näve timjan
havssalt
olivolja
 
Smula ner jästen i en skål med lite av det fingervarma vattnet, rör om tills det löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl.
Arbeta ihop degen. 
Låt jäsa i 40 minuter.
Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck hål med fingertopparna i degen. 
Pensla med olivolja och strö över flingsalt, oliver, rosmarin, soltorkade tomater och den skivade vitlöken.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. 
Har du ugn med grillfunktion kan du grilla brödet de sista minuterna för att få extra fin färg.
 
Bröd | |
Upp