Focaccia

7 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
Smaksättning
10-12 svarta oliver
1/2 burk soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
rosmarin
flingsalt
olivolja
Smaksättning
10-12 svarta oliver
2 schalottenlökar
1 mozzarella
1 näve timjan
havssalt
olivolja
2 schalottenlökar
1 mozzarella
1 näve timjan
havssalt
olivolja
Smula ner jästen i en skål med lite av det fingervarma vattnet, rör om tills det löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa i 40 minuter.
Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck hål med fingertopparna i degen.
Pensla med olivolja och strö över flingsalt, oliver, rosmarin, soltorkade tomater och den skivade vitlöken.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Har du ugn med grillfunktion kan du grilla brödet de sista minuterna för att få extra fin färg.