Blomkålscurry
4 portioner
800 ml kokosmjölk
1 kg blomkål
300 g potatis
Currypasta
1/2 dl rapsolja
5 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 röda chili
2 msk finriven ingefära
1 citrongräs
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1/2 msk honung
1 tsk salt
salladslök
jordnötter
koriander
ris
Mixa alla ingredienser till currypastan till en jämn konsistens.
Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning i 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
Lägg ner potatisen och låt koka i 4 minuter.
Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda i 6-8 minuter till.
Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander.
Ät eventuellt med ris eller bröd.