Kyckling med gorgonzola och vitlöksrostad färskpotatis
4 portioner
Kyckling med gorgonzola
700 g kycklingfilé
150 g gorgonzola
1 schalottenlök
4 dl créme fraice
1 tsk dijonsenap
1 dl grädde
smör
salt
vitpeppar
färsk persilja
Ugnsrostad potatis
900 g delikatess- eller färskpotatis
3 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
Tvätta potatisen, dela i hälften och lägg i en ugnsform.
Skiva vitlöken och strö den över.
Ringa över olivolja och strö på flingsalt, blanda runt.
Rosta i ugnen på 225 grader i cirka 35-40 minuter.
Skär kycklingen i 1-2 cm tjocka skivor och stek nästan klara i smör, salta och peppra.
Lägg på en tallrik och täck med folie.
Fin hacka schalottenlöken och stek i smör.
Tillsätt grädde, créme fraice, dijonsenap och smula ner osten.
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och låt puttra i några minuter.
Smaka av med salt, peppar och toppa med färsk persilja.