Couscoussallad med halloumi
4 portioner
3 dl vatten
1 påse saffran
1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
2 vitlöksklyftor
3 dl couscous
2 apelsiner
2 avokado
1 dl pekannötter
1 dl torkade aprikoser
1 påse machesallad
1 näve torkade tranbär
1 granatäpple
250 g halloumiost
olivolja
salt
svartpeppar
Koka upp vattnet med saffran, buljongtärning och lite salt.
Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja i en panna.
Tillsätt couscousgrynen och blanda runt så att alla gryn blandas med oljan.
Häll på den kokande buljongen, dra kastrullen åt sidan och sätt på locket.
Låt couscousen svälla i minst 10 minuter.
Skala apelsinerna och skär filéer, pressa ut saft ur det överblivna.
Tärna avokado, och skiva pekannötter och aprikoser grovt.
Luckra upp couscousen genom att blanda den med en gaffel.
Varva couscousen med machesallad tillsammans med apelsiner och saft, pekannötter, avokado och den torkade frukten.
Toppa med granatäppelkärnor.
Stek halloumi och lägg den överst på salladen.
Ringla över olivolja, salta och peppra.