Gluten- och sockerfri limpa

1 dl hasselnötter
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
4-5 dl bovetemjöl
4-5 msk psylliumfröskal
2 msk linfrön
2 tsk salt
1 msk bikarbonat
4 msk chiafrön
8 dl fil eller yoghurt
2 dl honung
1 dl russin
1 ägg
kokosolja
vallmofrön
Blötlägg russinen i varmt vatten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och alla blöta i en annan.
Rör ihop och korrigera eventuellt med mer vätska eller mjöl beroende på konsistensen.
Degen ska gärna vara kletig men inte rinnig.
Smörj en form med kokosolja och bröa med vallmofrön.
Toppa brödet med flingsalt, honung och valfria frön.
Grädda i cirka 40-50 minuter.
Låt brödet vila i formen över natten för att få en bra och lättskuren konsistens.