Jennys fläskfilé med rotfrukter

4 portioner
 
700 g fläskfile
600 g potatis
2 stora morötter
2 stora palsternackor
1 stor rödlök
5 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 1/2 tsk torkad dragon
några droppar citronsaft
1 tsk honung
smör
rapsolja
salt
peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatis och lök i klyftor och palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar.
Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven.
Lägg allt i en ugnsform, ringa över olja, salta och peppra.
Grädda i ugnen 35 minuter.
Putsa fläskfilén och skär i 2-3 cm tjocka skivor. 
Salta, peppra och bryn snabbt i rapsolja och smör.
Lägg på en tallrik och ställ åt sidan. 
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. 
Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop i några minuter.
Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
Lägg tillbaka fläskfilén och eventuellt köttsaft i pannan.
Låt koka med i cirka 3 minuter.
 
 
Kött | |
Upp