Toast skagen

4 portioner
 
250 g handskalade räkor
1 msk färskriven pepparrot
1/2 dl créme fraice (inte lätt)
1/4 dl Hellmans majonnäs
1-2 tsk pressad citron
1 rödlök
salt
3 vrid på vitpepparkvarnen
2 skivor formfranska
 
Skala räkorna och låt de rinna av i ett durkslag.
Riv pepparroten på den finaste delen av rivjärnet.
Vispa upp créme fraicen med elvisp så att den blir tjock som vispgrädde.
Blanda sedan i majonnäs, citronsaft och pepparrot. 
Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödet och dela skivorna så att de blir trekanter. 
Bryn skivorna i en stekpanna med smör tills de är gyllenbruna.
Lägg brödet på hushållspapper så att överflödigt smör försvinner innan servering.
Fördela sedan en rejäl klick skagenröra på varje brödskiva och dekorera med små dillkvistar.
Fisk och skaldjur, Förrätter | |
Upp