Sallad med avokado, svamp, salladslök, parmesan och pocherat ägg

4 portioner
 
4 ägg
1 msk ljus vinäger
4 nävar champinjoner
1 knippe salladslök
140 g spenat
2 nävar machesallad
2 avokado
150 g sockerärtor eller sugar snaps
parmesan
sesamfrön
olivolja
citronsaft
salt
svartpeppar
 
Skiva sockerärtor tunt på längden. 
Dela champinjonerna i kvartar och skiva salladslök, stek med smör på hög värme. 
Fördela spenat och machesallad i fyra tallrikar.
Toppa med svamp, salladslök och sockerärtor.
Dela och skiva avokadon, en halv avokado per tallrik.
Pochera äggen i 2 minuter och lägg på salladen.
Ringla över olivolja och citronsaft.
Riv över parmesanost, salta, peppra och strö över sesamfrön.
 
 
Vegetariskt | |
Upp