Citroncheesecake med ingefärsbotten

Botten
100 g smör
200 g digistivekex
2 tsk mald ingefära
 
Fyllning
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
400 g färskost (hälften mascarpone och hälften philadelphiaost)
1 1/2 dl lemoncurd
2 dl florsocker
1 citron
 
Garnering
citron
 
Smält smöret i en kastrull. 
Mixa kexen med ingeäfra och blanda med smöret.
Tryck ut i en brödform eller en form med löstagbarakanter. 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Vispa grädden i en bunke. 
Tillsätt färskost lemoncurd, florsocker och citronskal.
Vispa ihop till en jämn smet.
Smält gelatinbladen på svag värme i citronsaften i en kastrull. 
Tillsätt försiktigt i smeten under vispning. 
Bred ut smeten på botten.
Ställ kallt att stelna, gärna under natten. 
Garnera med citronskal och citronskivor.
 
Desserter | |
Upp