Citroncheesecake med ingefärsbotten
Botten
100 g smör
200 g digistivekex
2 tsk mald ingefära
Fyllning
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
400 g färskost (hälften mascarpone och hälften philadelphiaost)
1 1/2 dl lemoncurd
2 dl florsocker
1 citron
Garnering
citron
Smält smöret i en kastrull.
Mixa kexen med ingeäfra och blanda med smöret.
Tryck ut i en brödform eller en form med löstagbarakanter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Vispa grädden i en bunke.
Tillsätt färskost lemoncurd, florsocker och citronskal.
Vispa ihop till en jämn smet.
Smält gelatinbladen på svag värme i citronsaften i en kastrull.
Tillsätt försiktigt i smeten under vispning.
Bred ut smeten på botten.
Ställ kallt att stelna, gärna under natten.
Garnera med citronskal och citronskivor.