Vegetarisk ceasarsallad
4 portioner
Dressing
1 dl majonnäs
1 dl valnötter
1 tsk dijonsenap
saften av 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Vitlökskrutonger
3 skivor surdegsbröd, i tärningar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
Shiitakebacon
300 g shiitakesvamp
1/2 dl olivolja
salt
Mixa dressingen till en sås.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vänd runt brödtärningar, olivolja, pressad vitlök och salt i en ugnsform.
Rosta i ugnen i 20 minuter, rör om då och då.
Blanda skivade shiitakesvamp, olja och salt på en plåt.
Rosta i ugnen i 20 minuter tills svampen blivit knaprig och fått färg.
Servera med romansallad och blanda denna med såsen.
Toppa med svamp, grovhackade valnötter, krutonger och hyvlad parmesanost.