Fisksoppa med saffran

4-6 portioner
 
400 g torskfilé
500 g laxfilé
1 liten purjolök
1 liten gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
3 dl torrt vitt vin
2 fiskbuljongtärningar 
3 dl grädde
2 dl creme fraice 
2 dl vatten
0,5 g saffran
 
Hacla purjo lök och gul lök och stek i smör tills de är glansiga.
Tillsätt hackad vitlök, tomatpuré, salt, timjan, basilika, vitt vin och buljongtärningar.
Låt koka i 2-3 minuter.
Tillsätt grädde, creme fraice, vatten och saffran.
Låt sjuda i 5 minuter.
Tillsätt fisken och låt sjuda i 7 minuter eller tills fisken är klar. 
Servera med bröd och aioli.
Fisk och skaldjur, Soppa | |
Upp