Butter chicken

8 portioner
 
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
100 g färsk ingefära
1 röd chili
1 1/2 msk chilipulver
1 msk gurkmeja
2 1/2 msk mald koriander
2 1/2 msk mald spiskummin
1 tsk curry
4 msk tomatpuré 
3 burkar krossade tomater
4 dl vatten
3 tsk salt
honung
100 g smör
6 kycklingfiléer
färsk koriander
 
Hacka lök, ingefära och chili i bitar.
Stek mjuka i rapsolja i en gryta.
Tillsätt kryddor och steka några minuter till.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, salt och lite honung.
Låt koka i cirka en timme.
Mixa slätt med en stavmixer.
Smält smöret och tillsätt tillsammans med kycklingen i bitar.
Låt koka tills kycklingen är genomkokt och tillsätt mer salt.
Toppa grytan med färsk koriander och servera med ris och naanbröd.
 
Kyckling | |
Upp