Fläskfilégryta med potatispuré
4 portioner
700 g fläskfilé
1 gul lök
2 msk köttfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
2 msk färsk timjan
salt
svartpeppar
Potatispuré
600 g mandelpotatis
150 g smör, rumstempererat
1 dl grädde
flingsalt
svartpeppar
Skala och skiva löken, stek genomskinlig och mjuk i smör utan att de tar färg.
Lyft ur pannan.
Putsa köttet och skiva i centimetertjocka skivor.
Stek i smör tills fin färg.
Lägg ner den stekta löken och rör ner fond, dijonsenap, tomatpuré och vatten, låt puttra under lock.
Tillsätt grädden 10 minuter innan servering och låt puttra, salta och peppra.
Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och stompa innan du använder elvispen.
Vispa försiktigt i tärnat smör och grädde till en slät puré.
Smaka av med salt och peppar.