Torskgratäng med vitt vin

800 g torskfilé 
1/2 dl vatten 
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond
citronsaft
1 dl créme fraice
2 1/2 dl grädde
2 tsk tomatpuré 
hackad dill 
salt
peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär torskfiléerna i portionsbitar, salta, peppra och ställ in i ugnen en stund så vätskan försvinner.
Vispa ihop vitt vin, vatten, hummerfond och citronsaft i en kastrull.
Tillsätt créme fraice, grädde och tomatpuré.
Låt småkoka i 10 minuter.
Red såsen till önskad tjocklek och tillsätt lite av den hackade dillen.
Även gott med riven Västerbottenost på.
Grädda i 20 minuter och lägg sedan resten av dillen på gratängen och servera med potatis.
Fisk och skaldjur | |
Upp