Råraka med löjrom

 
200 g löjrom
6 st stora fasta potatisar
1 st rödlök
2 dl gräddfil
smör och matolja att steka i
citron
dillkvistar
 
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv potatisen och krama ur vätskan väl.
Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar
Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme.
Smält en klick smör i pannan och tillsätt lite olja.
Forma fyra bollar och som du sedan plattar ut i stekpannan, stek en i taget.
Låt dem stekas tills de fått fin färg i 3-5 minuter.
Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.
Låt de färdigstekta rårakorna ligga på hushållspapper så att fettet sugs upp.
Portionera ut rommen, gräddfilen och rödlöken på rårakorna och garnera slutligen med citron och dill.
Förrätter | |
Upp