Mazariner

Deg
200 g rumstempererat smör
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten

Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen och fyll sedan ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.
Blanda mandelmassa, socker och smör.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll nästan fulla, de sjunker när de svalnar.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

Kakor | |
Upp