Köttbullar i gräddsås
800 g blandfärs
1 gul lök
1 msk smör
1 dl öl
1 msk ljus sirap
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
svartpeppar
salt
Gräddsås
5 dl grädde
1 msk kikkomansoja
1 msk kalvfond
Finhacka löken och stek på låg värme i smör.
Tillsärr öl och sirap och låt koka in i löken.
Blanda ströbröd med mjölk i en bunke och låt stå i cirka 15 minuter.
Tillsätt lök, köttfärs och ägg och blanda till en smet.
Krydda med salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla till köttbullar och stek dem i en klick smör några minuter.
Lägg dem på en ugnsplåt och stek i ugnen cirka 15 minuter.
Gör under tiden gräddsåsen.
Tillsätt grädde, soja och kalvfond i stekpannan köttbullarna stektes i.
Sjud såsen på låg värme tills köttbullarna är klara.