Crunchy chokladmousse
6-8 portioner
1/2 påse Marianne-karameller
3 ägg
2 1/2 dl grädde
200 g mörk choklad
6 after eight-plattor
2 msk kakao
Garnering
3-4 After eight-plattor
1/2 passionsfrukt/portion
myntakvistar
Krossa karamellerna med en mortel eller kavel.
Knäck två ägg och dela på äggulor och äggvitor.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke.
Vispa grädden hårt i en annan bunke.
Bryt choklad och After eight i bitar och smält i en skål över sjudande vatten.
Rör i chokladen medan den smälter.
Ta skålen från vattnet och vispa ner det hela ägget med elvisp.
Tillsätt sedan äggulorna en och en under fortsatt vispning.
Vänd försiktigt ner äggvitorna för hand, sedan grädde, de krossade karamellerna och kakao.
Fördela smeten i glas och ställ kallt till servering.
Dekorera med After eight-plattor, passionsfrukt och mynta.