Lasagne med smak av citron och basilika
1 paket lasagneplattor
1 zucchini
500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk kalvfond
1 tub tomatpuré
1-2 morötter
1 tsk honung
salt
peppar
chili
Sås
5 dl créme fraice
rivet skal av en citron
hyvlad parmesan à 200 g
basilika
svartpeppar
Fräs vitlök och köttfärs i ett par minuter.
Tillsätt krossade tomater, kalvfond, tomatpuré, morötter, honung och kryddor.
Låt puttra i minst 10 minuter.
Hyvla och salta zucchinin på en tallrik.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Ta fram en ugnsform med bra djup.
Börja med ett lager köttfärs, lasagneplattor, sås, zucchini, lasagneplattor, köttfärs osv.
Avsluta med sås och zucchini och toppa med hyvlad parmesan och olivolja.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader med aliminiumfolie i 30 minuter.
Ta av folie och grädda ytterligare 10 minuter.