Sparrispaj
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten
1 dl Västerbottensost
Fyllning
3 dl Västerbottensost
1 knippe sparris
1 citron
0,5 dl hackad gräslök
2,5 dl grädde
2 ägg
2 krm salt
Mixa smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och ost.
Tryck ut degen i en stor pajform.
Låt vila i kylskåp 45 minuter.
Nagga pajskalet och förgrädda på 200 grader i 10 minuter.
Dela sparrisen på längden och förväll dem i kokande vatten 5 minuter.
Vispa samman ägg, ost, grädde, gräslök, rivet citronskal, salt och peppar.
Häll fyllning i pajskalet och fördela sparrisen ovanpå.
Toppa med extra riven ost och lite olivolja.
Grädda mitt ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.